Enimmäkseen tulee vietettyä aikaa moottoriurheilun, niin autojen kuin pyörien, parissa, mutta joskus myös vannoutuneet autourheilun ja autojen ystävän tekee mieli jotain hyvää syötävää. Tätä tapahtuu minulle viikoittain, mutta yleensä parempi puolisko hoitaa herkullista sapuskaa pöytään.

Sain viime jouluna lahjaksi loistavan tuotteen, joka on innostanut itseä viettämään entistä enemmän aikaa keittiönkin puolella. Pataruuat sopivat todella hyvin kylmiin talvikeleihin, ja koska pakastin on pullollaan erilaisia sukulaisilta saatuja riistalihoja, olen hyödyntänyt niitä kyökin puolella. Puoliso oli löytänyt hienoja le creuset tuotteita netistä, ja täytyy kyllä sanoa, että joululahja yllätti, mutta samalla sai minusta esiin täysin uuden puolen. Sunnuntain kunniaksi laitoin tänään padan porisemaan, ja mikäs olisikaan sen parempaa kuin herkullinen hirvipata.

Jaan tässä teille reseptin, jota suosittelen kokeilemaan jo ensi viikonloppuna. Mikä parasta, padan voi jättää hellalle vaikka hiihtolenkin ajaksi, jos joku jää kotiin sitä vahtimaan!

noin 2 kg hirvenlihaa

sipulia, porkkanaa ja mjuita juureksia mielen mukaan

valkosipulia

riistalientä

sieniä

Paloittele ja ruskista liha päältä ja laita se pataan. Tee sama juureksille. Lisää riistalientä, vettä ja halutessasi punaviiniä. Anna hautua padassa, kunnes liha on mehevää ja kypsää. Voit lisätä vettä padan hautuessa. Lisää sienet vasta lopuksi. Herkkuhetkiä!

Näytä alkuperäinen kuva